Historien om Svendborg Line Dancers
I slutningen af 1998 tog Hanne & Adelhardt Holgersen beslutningen om at starte Line Dance i Svendborg. De havde et par gange set nogle danse det i Jylland, og syntes det så rigtig sjovt ud.
Hvordan man kom i gang med sådan noget viste de ikke noget om, men fandt frem til et sted hvor de kunne købe en video med 5 danse på. Dem fik de lært og Hanne fik overtalt nogle arbejdskolleger og familie til at danse med, det blev til i alt 8 personer.
De havde ikke noget danselokale, men var så heldige at kunne låne et hjørne af byens første Bowlingcenter i Vestergade 181 A, ( nu Danmission Genbrug ) der var lukket og delvis nedbrudt fordi det var flyttet til nye lokaler i Svendborg Storcenter. ( nu Bowl`n Fun og flyttet til Nyborgvej 4 ). De kunne danse på betongulvet, hvor banerne havde været, hvis de selv ville fjerne de jernspyd, der var støbt ned i gulvet for at holde de tidligere baner. Der var hverken lys eller varme, alle lamper var pillet ned, men når de selv havde nogle lamper med hjemmefra og beholdt overtøjet på, så gik det rigtig godt.
Et musikanlæg havde de været heldige at kunne låne kvit og frit en gang om ugen hos Expert i Svendborg, ( lå dengang i Tinghusgade ) det blev hentet den dag de skulle bruge det og afleveret dagen efter. Efterhånden kom der flere med, og i marts mdr. 1999 besluttede de at lave en rigtig forening, som kom til at hedde Svendborg Line Dancers.
De søgte Svendborg Kommune om hjælp til at komme rigtigt i gang, og fik gymnastiksalen på Byskolen ( nu Ørkildskolen Byen ) til at danse i en gang om ugen, onsdag aften, og lidt startkapital til at købe et musikanlæg for.
Foreningen voksede hurtigt fra det ene hold i starten, til 3 hold og har haft fremgang lige siden.
Efter 7 gode år på Byskolen, ( nu Ørkildskolen Byen ) var der stemning om fornyelse og de søgte et lokale i SG-Hallen, ( nu Midtbyhallen ) som de fik. Det skulle de så ikke have gjort, for efter et år fik de besked om, at der ikke var plads til dem mere, så var gode råd dyre. Af forskellige omveje fik de kontakt med Sundhøjskolen på Tåsinge, ( nu Tåsingeskolen Sundhøj ) som tilbød at de kunne låne deres samlingssted, Arenaen, til at danse i. Det sagde de straks ja tak til, det er et rigtigt flot lokale og meget større en de andre de har haft. Det var utroligt dejligt, for det var begyndt at knibe med pladsen.
Efter 13 gode år på Tåsingeskolen fik de i 2021 desværre besked om, at skolen skulle bruge Arenaen til undervisning, så det var ikke længere muligt at bruge den til danseundervisning.
Ved sæsonstart september 2021, var det lykkedes at låne
Skoletorvet på Vestre Skole, Svendborg, men på grund af lokalets indretning, var
det ikke optimalt at danse i, så i november fandt de
et nyt lokale, gymnastiksalen på Byhaveskolen, Ørbækvej 47, Svendborg.
Det skal lige nævnes, at i mellemtiden har de også lånt et lokale i Bagergade 67 D i Svendborg, hvor der i dag er et hold om tirsdagen og to hold om fredagen.
Om tirsdagen er det seniorer, startede første gang i 2011, og instruktørerne er Hanne & Adelhardt Holgersen,
Om fredagen er det begyndere og let øvede, her er instruktørerne Jean Dahl og Astrid B. Knudsen.
Nye begyndere får gennemgået grundtrin og danser nemme danse for at alle kan være med.
Let øvede har naturligvis danse med lidt mere udfordring i.
Hvis man vil have danse på et højere niveau end let øvede, bliver man nødt til at skifte dag og danse om onsdagen på Byhaveskolen, Ørbækvej 47, Svendborg.
De 3 hold på Byhaveskolen danser onsdag aften og det er Øvede / Let Øvede / Begyndere.
Instruktørerne onsdag - øvede - er Vivian Beck og Astrid B. Knudsen.
Instruktørerne onsdag - let øvede og begyndere - er Hanne & Adelhardt Holgersen
Ved årsskiftet 2022 - 2023 havde Svendborg Line Dancers 85 medlemmer.
....................................................................................................................................................................
Når man danser Line Dance er musikvalg og tøjstil mangfoldig.
Svendborg Line Dancers er en udpræget country & western Line Dance Club.
Musikken er new countrymusik og tøjet er, på øveaftenerne, alm. tøj, klub T-shirts el. skjorter, el. tøj i western stil.
Når der holdes fester, søndagsdans, etc. danses der i hele western / cowboy udstyret.
Til større fester er der mange der kommer i old style tøj. Tøj som vi kender det fra Gammel Torvedag.
Svendborg Line Dancers var nogle af de første i Danmark, der begyndte at komme til country og Line Dance fester i det tøj, nu kommer der flere og flere til, det er super, for jo flere man er, jo bedre ser det ud.
Som tidligere nævnt er mangfoldigheden blandt de forskellige klubber stor, så det er ikke alle steder det vil være passende at møde op i old style tøj til fest. Man skal helst kende lidt til arrangementet før man tager af sted.